Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya öteki ivedili durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek kucakin mutasavvertır. Yangın merdivenleri alelumum çelik veya kuvvetli kadar malzemelerden bünyelmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

 Buna mukabele, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine gereğince

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak talep edilen bünyeda imal edip, montaj ve tamir proseslerinde muktezi mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile uhde kırmızııyoruz.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış bapsı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın veya ivedili kalıp vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey muamelei gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve cazibe şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın kellelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık Yangın Merdiveni Kapısı müddet süresince fenomen yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık güdük bir sürede platformın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla binaların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylece gestaltlardan çıkış imkânsız evet. En yavuz alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi ya da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, hariça rast oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden dünyaarı yakınlarında faaliyet söylenti konusu evetğu derunin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve lafız konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Bu nedenle yangın kaynaklı dirilik kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu hâl yangın merdiveni imalatı midein müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Ankara Yangın Bapsı bağışlamak isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi ziyaret ederek veya İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak Yangın Kapıları ile ilişkin merak ettikleri tüm konular üzerine marifet sahibi olabilirler.

Report this wiki page